Greenbuttonin pääsiäisblogi

Pääsiäinen kolkuttaa ovella tänäkin vuonna. Lapset kävivät jo virpomassa. Olemme innoissamme pääsiäisestä, jonka paikkaa vaihdetaan joka vuosi. Nimittäin olemme syntyneet huhtikuussa ja muistelemme syntymäpäiviä, jotka toisinaan osuivat synkäksi pitkäperjantaiksi. Tällä kertaa syntymäpäivämme on loistavasti pääsiäissunnuntaina; ylösnousemuspäivänä.

Liittyy pääsiäiseen paljon muutakin, kuten tiput ja kananmunat sekä pajunkissat. Sisunuket ovat innokkaita juhlaihmisiä ja niin ne ovat pääsiäisenäkin. Keltaisilla pääsiäisen Sisuilla on sulkia, kuten kuvassa näkyy. Sisu-nuket istuvat Sisusavesta® tehdyssä kupissa Sisusavesta tehtyjen munien kanssa.

Keltainen on pääsiäisen väri. Huomasimme, että keltaiset helmet oli myyty loppuun ja piti tehdä lisää keltaisia koruja. Käytimme värinä kadmiumin keltaista, mutta emme tietenkään kadmiumia itseään vaan turvallisista aineista tehtyä värikopiota. Mallinukke, jolla on Sisusavi®-mssasta tehty pää, laittoi keltaisen korut päälleen. Rannerengas sopi hänen ohueen kaulaansa.

Ihme tapahtui ja yllätyimme

Meitä on haastateltu lehteen ja sieltä tulee juttu kevyestä Sisusavi®-materiaalista sopivasti pääsiäisen alla. Haastattelun jälkeen laitoimme yhden Sisusavi®-massasta tehdyn kupin Miele-astianpesukoneeseen. Laitoimme normaalin pesutabletin ja valitsimme 65 C ohjelman, joka kesti 55 minuuttia. Jännitimme ja pelkäsimme, sillä kupin kehitys on vasta alussa ja teollinen kupin valmistaminen varmasti tekee kupista parempilaatuisen. Ihme kuitenkin tapahtui ja kuppi kesti tiskikoneen pyörityksen.

Taidenäyttely Helsingissä 5.5. -21.5.

Tällä hetkellä työskentelemme enimmäkseen taidenäyttelyn hyväksi Galleriassa Ars Longa, Annankatu 12. Avajaiset ovat 4.5. klo 17, tervetuloa kaikki!

Taidegalleriassa on esillä paljon ennennäkemättömiä tauluja, joissa uudenlaisia oivalluksia. Olemme ideoineet lampunvarjostimia Gallerian ikkunalle ja kattoon. Kuvassa näkyy siivet, jotka on tehty teepussien lapuista maalaamalle ne eri värisiksi.

Kävimme Kiasmassa ja näimme Mia Parikan Puusta tehdyt puupatsaat. Huomasimme kädettömän tytön, joka oli haljennut keskeltä. Patsaassa näkyi puulle ominainen halkeaminen kuivuessa. Saimme idean kokeilla Sisusavi®-massalla, käyttäytyykö se kuten puu. Teimme pienen nuken. Pyöritimme ensin jalat ja kuivasimme niitä mikroaaltouunissa niin, että ne kovettuivat vähän. Sitten teimme patsaan keskiosan ja kuivasimme sen samoin mikroaaltouunissa. Liimasimme jalat ja keskiosan toisiinsa sekä teimme Sisusavi®-massasta pallon pääksi. Senkin kuivasimme ensin mikroaaltouunissa ja liimasimme sitten kiinni keskiosaan. Kuvasta näkyy lopputulos ilman keskihalkeamaa.

Tilaus Ranskasta

Korujen tilauksia on tullut ja viimeisin tilaus on Ranskasta.  Sinne lähetimme korvakorut ja ne pystyimme onneksi lähettämään kirjeessä. Isokokoisempien tuotteiden lähettäminen postin kautta maksaa paljon suhteessa tuotteiden hintaan. Jonkin verran koruja ja Sisunukkeja on tilattu Ranskan lisäksi Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Saksaan, Italiaan ja Belgiaan. Eniten tilauksia on tietysti ollut Suomeen.

Hyvää pääsiäistä kaikille!

Selluloosaa voi käyttää ruuassakin. Makoisia hetkiä pääsiäispöydissä!