Kirjat

Elämää Asperger –lapsen kanssa, 2014
Vertaistuki lienee kirjan tärkein hyöty. Kirja on hyödyllinen opettajille ja opettajiksi opiskeleville. Kirja tuo esille erilaisuutta. Kirjoittaja toivoo, että kirjan avulla ihmiset ymmärtävät, miten suuri rikkaus on erilaiset ihmiset. Kirja on selviytymistarina. Tilanteilla on tapana järjestyä ja aina löytyy jokin ratkaisu. Lukija saa joitakin työkaluja omaan jaksamiseensa. Äiti ei voi auttaa lastaan, jos ei itse jaksa hyvin.
Tällä hetkellä Asperger-lapsen tilanne vaihtelee paljon. Kaikkien lasten diagnoosia tai huonon käytöksen selitystä ei vieläkään tunneta. Perheissä on lapsia, jotka aiheuttavat suuria huolia vanhemmilleen. Selitys lasten käyttäytymiseen voi olla Aspergerin syndrooma.
Asperger-lapset ovat usein hyviä koulussa eikä heillä ole oppimisen ongelmia. Lapset ovat yksilöitä, mutta joillakin Asperger-lapsilla aistiyliherkkyydet voivat olla merkittävä ongelma normaalielämässä.

Kirja on saatavissa myös englanniksi ja siitä on olemassa käsikirjoitus kiinaksi myös.

Tarinoita johtajista, 2015
Herkullisella kielellä kirjoitettu Tarinoita johtajista on mukaansatempaava teos johtajuudesta. Novelleissa kerrotaan monenlaisista johtajista, kuten hulvattomasta loistoon yltäneestä johtajasta tai kekseliäästä pulaan joutuneesta johtajasta. Välillä johtaja joutuu petetyksi, kuten eräässä avioeroprosessissa selviää. Välillä johtaja tietää kaiken paremmin kuin muut. Teksteissä käsitellään huumorin ja jännitteen keinoin johtamiseen liittyviä tuttuja asioita työelämästä. Aihepiiri koskettaa hyvin monia oikeassa elämässä. Törmätään pikkumaisuuteen, epäinhimillisyyteen, valtaan ja suvaitsemattomuuteen. Tunnelma on absurdia ja tunkkaista, mutta todentuntuista.

TULOSSA 2021 Novellikokoelma Matkalla
Novelleissa matkustetaan ympäri maailmaa ja ajassakin eteen ja taakse. Rakkaudesta on yleensä kysymys.

Kirjat saatavana Kauppa, mutta myös kirjakaupoista ja kirjastoista

14.9. ilmestyneessä Voi Hyvin lehdessä artikkeli Saila

fb  Saila Seppo officialgreenbutton.fi/tuote-osasto/kirja